Välkommen till GRF läsning för nya medlemmar

Välkommen till Göteborgs Roddförening!

Grattis till att ha genomfört vår kurs i Havsrodd. I kursavgiften ingår medlemskap i Göteborgs Roddförening för 2024 och med det här brevet vill vi hälsa dig medlem i vår roddgemenskap samt ge lite praktiska tips runt rodden och våra aktiviteter på Saltskär.

Verksamheten i GRF bygger på medlemmarnas engagemang och intresse för rodd. Vi välkomnar alla, men allt bygger på frivilligt intresse och det gäller att aktivera sig själv för att fullt ut utnyttja alla möjligheter till rodd, träning och annan gemenskap på vår ö Saltskär.

Om du tycker något behöver göras så ta tag i det själv. Använd sunt förnuft, större saker eller om det kostar mer än några hundra så förankrar du med styrelsen först. Utlägg för material mm ersätts av kassören mot kvitto/foto på kvittot. Vi har en eller två gemensamma arbetsdagar per år då vi underhåller båtar, byggnader m.m. Detta sker alltid under trivsamma former med grillning eller liknande.Ta även del av information på vår Facebooksida Göteborgs roddförening samt Instagram Göteborgs Roddförening.

 

RODD

Roddverksamhet sker regelbundet april – september och enstaka fina dagar resten av året.

Vi kommer att försöka aktivera en utrodd särskilt för er nyblivna medlemmar på tisdagar klockan 18.00. Kommande tisdagar 4 och 11 juni är några aktiva roddare på plats för att hjälpa dig som nybliven medlem att komma ut på havet! Passa på att komma med och ro, vår erfarenhet är att efter roddkurs så är det svårt att komma igång med egen rodd om man inte gör det tillsammans med andra!

Onsdagar 18.00 är det utrodd för ”onsdags-gänget”, där alla medlemmar är välkomna att hänga på för rodd.

Torsdagar är det ett damgäng som ror, alla hälsas välkomna då med.

I övrigt så kan du som medlem själv sjösätta roddbåt och ro när det bäst passar dig.

”Roddkompis sökes nu” är en grupp på WhatsApp där vi lägger ut spontaninformation om när någon vill ut och ro, samt gärna vill ha sällskap/roddpartner. Kontakta Alf Jakin för att komma med.

Om det uppstår skador på någon båt, försök åtgärda själv – om det inte går, så gör en skadeanmälan på listan i hallen och meddela roddchefen Klas Ålander.

 

Klubbhus

Vårt klubbhus är fritt att utnyttja för klubbens medlemmar i samband med rodd och annan träning. Köket är fullt utrustat och går bra att utnyttja. Vi samsas i utrymmena i normal verksamhet. Vill du hyra klubbhuset för egen privat fest/möte eller liknande, så kontakta Alf Jakin.

Vi har ingen annan som städar än vi medlemmar, lämna rent och snyggt efter dig. Använder du köket så torka och plocka undan din disk, torka av ytor och ta med alla sopor till soptunnan på andra sidan bron. Om säck med pantburkar börjar bli full, byt säck och ställ in den fulla i båthuset.

Om något är sönder, fixa gärna det själv eller om du inte kan – skriv upp det på listan för reparationer/förbättringar på anslagstavlan.

Saknas något av förbrukningskaraktär eller mindre värde, införskaffa det själv och skicka bild på kvitton + kontonummer till Erik Nelander så får du ersättning omgående.

På GRFs hemsida finner du diverse instruktioner vad avser diskmaskin, värme etc för klubbhuset. 

Uthyrning av klubbhus. En del av klubbens intäkter kommer från uthyrning av klubbhuset till olika evenemang. Det finns en kalender över när det är uthyrt på www.rodd.eu, och anslag brukar sättas upp på dörren i förväg. Är klubbhuset uthyrt så gäller det hela klubbhuset inklusive bastu/omklädningsdel och vi försöker att inte störa våra gäster. Det är ok att vara i båthus/verkstad/ramp/brygga, så roddverksamheten kan genomföras även när klubbhuset är uthyrt. Alf Jakin är kontaktperson vad gäller uthyrning.


Nycklar till klubbhus och båthus

Alla medlemmar har tillgång via elektroniskt lås till klubbhus/båthus.

Det styrs genom en app i mobiltelefon som heter TTLOCK. Den kan laddas ner på nätet (OS version från Apple AppStor eller Android version från Google Play). Registrera dig med din e-mailadress, och gå sedan in på GRFs hemsida och skicka ett meddelande till styrelsen inkluderande din epost så blir du aktiverad. Vid frågor, kontakta klubbmästare Alf Jakin.

 

Bastuflotte med vedeldad kamin
Föreningen har en bastuflotte med vedeldad kamin, vilken får användas av alla medlemmar. En särskild WhatsApp grupp används för att administrera detta – anmäl dig till Erik Nelander så lägger han till dig. Ved finns i vedskjul bakom klubbhus, de som nyttjar hjälper till att hugga upp och fylla på förrådet. Nyckel till bastu hänger på anslagstavlan.

 

Trädgård
Trädgården är fri att använda för aktiviteter, pick-nick mm. Om gräset är långt, så klipp det gärna! Gräsklippare står i skjulet bakom båthus, bensin finns i särskilt förråd i trädgården – nyckel till det förrådet finns på liten blå fendert hängande på vägg insidan båthus vid optimistporten.

Övrigt
Ön Saltskär är allmänt område, med fritt tillträde för allmänheten.

På ön är två andra föreningar aktiva som vi samsas med i god gemenskap:

Saltskärs Båtklubb arrenderar alla bryggplatser och sköter bryggorna.

Segelsällskapet Slören disponerar den norra sektionen i båthuset och bedriver jollesegling för ungdomar.