Välkommen till GRFs långrodd 2021, fredag den 27e augusti och vi ror ut till Björkö.

Välkommen till GRFs långrodd 2021 – tillbaka till historien
Långrodden i år utgår från Saltskär f där vi tar in på Solhem vandrarhem. Vi angör Björkö från ostsidan och drar upp båtarna på stranden, huset ligger sedan ett par hundra meter in på ön.
På lördagen kommer vi att botanisera i norra skärgården och lägga till på Kalvsund för att på nytt ta en gruppbild i stil med denna o kanske ytterligare någon. Förlagorna finner du i roddsalen.
Säg till om du vet var på Kalvsund bilden är tagen – ta hjälp av alla du kan – för det vore kul att göra en ny version på samma plats. Ett pris utlovas till den som kan peka ut platsen!
Det krävs att deltagarna är vana vid lite längre rodder och klarar sämre väder.
På Solhem kan man bada bastu, spela boule och det finns en badplats en bit söder om där vi drar upp båtarna. Sänglinne kan hyras för en hundring och vill vi slippa städa kostar det en hundralapp per rum. Läget gör det möjligt att ansluta eller avsluta med bil/buss och om Solhem kan du läsa mer på www.solhembjorko.se
Vi har preliminärbokat tre rum med två våningssängar i varje, o här bor tre bra. Dessutom fyra tvåbäddsrum där man ligger i bredd. Cirka femton personer blir nog max.
Vi behöver en person som kan köra bil upp till Kalvsund med mat och förnödenheter. Att köra följebåten turas vi om att göra, det är samma följebåt som senast.
Vi undersöker om vi kan får mat levererat från butik på Björkö, men lunchmat kan ev delegeras till deltagarna, liksom matlagningen.
Båtarna kommer att vara 4an och tre tvåor. Eventuellt ytterligare någon båt.
Tider
- Fredag 27/8 kl 09.00: Samling och rodd från Saltskär mot Björkö, cirka 8 Nm
- Lördag 28/8: Roddtur i norra skärgården och lunchstopp vid Kalvsund där vi tar nya bilder.
- Söndag 29/8: Rodd i norra skärgården och till Saltskär där vi räknar med att vara tillbaka vid sextiden.
Allt bygger på att Covidpandemin avtar som förväntat under sommaren och att Folkhälsoinstitutet lättar på restriktionerna. Naturligtvis ska vi bete oss förnuftigt och visa respekt för situationen. Alla deltagare ska ha fått sin andra vaccinspruta senast 31e juli.
Din preliminära anmälan gör du senast den 30e juni till Klas Ålander, roddchef, klasalander@gmail.com
Namn + telefonnummer + vilka dagar du avser delta. Meddela även om du har allergier, preferenser på mat eller annat.